Club Deportiu Banyoles

Notícies

Amb només quinze anys, demostra una maduresa, una capacitat de reflexió i una clarividència en el discurs que, com a mínim, sorprèn. Joel Olivé porta el timó del Cadet A del Banyoles amb la mateixa tranquil·litat que quan parla. Té les idees clares, el cap ben moblat. Centrecampista de creació, mesura les paraules, l'entonació i el ritme, i en pronuncia les justes i necessàries per referir-se, tot exhibint una enorme capacitat de síntesi, a l'entrenador, als companys, a l'equip, al futur, als somnis i a l'objectiu més proper: derrotar dissabte vinent al Lloret per fer un pas decisiu en la lluita per ser campions.

- Joel Olivé es defineix com... 

- "Un jugador a qui li agrada tocar la pilota, sortir des del darrere per crear, construint futbol. Sempre t'ho passes millor quan tens la pilota i fas córrer el rival que no pas quan tu has de perseguir la pilota. Però també tinc clar que defensar és una feina que s'ha de fer i crec que en els darrers anys he millorat molt en aquest aspecte. Abans de poder atacar s'ha de defensar".

- Quin és el granet de sorra que aportes al Cadet A?

- "En el meu equip tots aportem alguna cosa. Si he de destacar una virtut meva, em quedo amb les ganes. Mai dono cap pilota per perduda fins que l'àrbitre no ha xiulat el final del partit. No sóc cap líder, però sí que és veritat que sempre animo l'equip. Els dic als companys que sempre hem d'anar al cent per cent, això sí, sense deixar de buscar amb fidelitat el nostre estil de futbol".

- Quin és el secret de l'èxit del Cadet A?

- "No ha estat una sola circumstància, sinó vàries. Al principi ens va costar una mica agafar el ritme, però a còpia d'esforç, entrega i dedicació en els entrenaments vam aconseguir entendre el missatge de l'entrenador. I una cosa està clara: si entrenes bé, jugues bé".

- Has fet una referència a l'entrenador. Què n'has de dir, de l'Òscar Aja?

- "Que la imatge que dóna no es correspon amb la realitat, de veritat. Té la raó pràcticament en tot el que diu, i quan et corregeix s'ha de fer l'esforç per rectificar. Això sí, i a la propera fer-ho bé... L'any passat ja el vaig tenir d'entrenador i em vaig emportar molts ruixats, però no em puc pas queixar. Estic content perquè he après molt amb ell".

- De quin equip ets i quin és el teu jugador predilecte? 

- "Sóc del Barça al cent per cent i m'encanta Sergio Busquets perquè juga en una posició semblant a la meva. No discutiré que Messi i Iniesta són els millors futbolistes del món, però a mi m'agrada Busquets perquè ho fa tot senzill. Fa una feina que no es veu i, sense ell, ni Messi ni Iniesta ni ningú podrien lluir com ho fan".

- Ara tens llicència per somiar...

- "Doncs m'agradaria arribar al Barca, però sóc conscient que és molt complicat. La veritat és que ara no hi penso, en això. Porto anys jugant, estic content, m'ho passo bé en els entrenaments i en els partits, el futbol és el que més m'agrada. No em puc queixar de res. El que hagi de passar ja passarà. Ara mateix estic molt satisfet".

- I dissabte, el Lloret. Si guanyeu, el campionat estarà a tocar...

- "Serà un partit complicat. Nosaltres anem primers, però ells són tercers. Portem molt bona ratxa en la segona volta, un sol empat i la resta victòries. No obstant, els resultats només són xifres. El més important és el joc col·lectiu i les ganes de l'equip".


                                                                   En Joel, al camp vell

OFICINES: Camp Nou - Pg. Dalmau s/n, 17820 Banyoles - info@cebanyoles.net