Club Deportiu Banyoles

Notícies

Ja és oficial. L’actual Junta Directiva del Banyoles plega i convoca eleccions pel pròxim 18 de maig. El vicepresident Joan Fauró explica els motius d’aquesta decisió i confia en què la nova directiva continuï amb la bona feina feta en els darrers anys, tot i que reconeix que “ens han quedat coses per fer, coses per millorar”.

- Us vau fer càrrec del Club en un moment molt delicat i vau aconseguir posar-hi ordre. Per què decidiu plegar ara que les coses van prou bé?

- Perquè són gairebé sis anys, en plena crisi, i això ens ha obligat a dedicar-hi molt de temps i molts esforços. El desgast ha estat important. En tot aquest temps hem aconseguit una estabilitat econòmica i en l’àmbit esportiu, diversos equips de base han tornat a disputar una categoria molt alta, al preferent, gràcies a la feina dels nostres tècnics. Socialment, la nostra relació amb l’equip de 'Junts i Endavant' ens ha enfortit com a entitat solidària. A més, tenim una bona relació amb l’Ajuntament de la ciutat... Tot plegat fa pensar que gent més jove, amb noves idees, pugui acabar de donar l’embranzida que el Club necessita millorant-ne una gestió que, segons el nostre entendre, s’ha de sustentar en un futbol base de qualitat, un primer equip amb gent de la comarca i un rigor econòmic. Aquest és el model que deixem.

- Marxa tota la junta o algú continuarà?

- Crec que marxarem tots, però jo no puc parlar per la resta de companys.

- La vostra principal aportació a la recuperació del Club ha estat en l’apartat econòmic, aconseguint eixugar el deute i plantejar pressupostos més adaptats a la realitat?

- Tots els membres de la Junta creiem que no és factible gestionar una entitat sense un rigor econòmic, però en 101 anys d’història el Banyoles només ha aconseguit jugar en una categoria superior a l’actual tot i els anys de bonança, els fitxatges de jugadors de la província i fins i tot de fora del país. Què vull dir, amb això? Que un altre tipus de política esportiva és possible i també vàlida, amb jugadors de casa i amb una contenció de les despeses. Fixa’t que els juvenils feia disset anys que no estaven a preferent i el cadet potser no hi havia estat mai. També s’ha de dir que tenim un local social envejable finançat per l’Ajuntament, ben cert, però bé vam haver de convèncer-los per fer-lo, no? El que vull dir és que, en general, hem gestionat bé aquestes tres parcel·les: l’econòmica, l’esportiva i l’institucional.El futur esportiu del Club demana potenciar el futbol de base... S’han posat els fonaments perquè això sigui així, però tot dependrà de la nova Junta. De models n’hi ha molts i el nostre el teníem molt clar: futbol amb exigència, amb valors formatius, amb respecte als contrincants, als àrbitres, als companys i a les instal·lacions, una activitat que et permeti fer amics dirigida, essencialment, als nois de la ciutat perquè algun dia acabin jugant al primer equip o en una categoria superior.

- Què us ha quedat per fer? Quins projectes deixeu a mig endegar?

- Una de les grans frustracions ha estat no haver pogut mantenir el Banyoles B. També teníem preparada la campanya de promoció 'Sóc del Banyoles' enfocada a millorar la massa social i el marxandatge que s’ha hagut de posposar. En aquests aspectes, des del nostre punt de vista, és on la nova Junta pot fer que el Club faci un pas endavant.

- Quin serà el vostre paper amb la Junta entrant?

- El que ells considerin que hem de tenir. El Club està ben estructurat en tots els àmbits, des de l’econòmic a l’esportiu passant per l’administratiu i el logístic. Per tant, si la nova Junta considera que li hem d’explicar el nostre funcionament, ens tindrà a la seva disposició per ajudar amb tot el que calgui.

- Preferiu que els nous gestors siguin continuistes?

- Nosaltres sempre hem estat fidels a un model de Club i pensem que és el que s’ha de seguir, però el que no podem assegurar és que n’hi hagi d’altres, de models, que també funcionin. Segur que qui entri aportarà novetats i generarà il·lusió per continuar endavant.

- Suposaria un problema econòmic el descens de categoria del primer equip?

- En primer lloc, això encara no s’ha acabat i els jugadors no tiraran la tovallola. I responent a la seva pregunta; no, no suposaria cap problema econòmic.

- Esteu satisfets de la feina feta?

- Estem contents d’haver portat estabilitat al Club i del temps que hi hem dedicat, de les alegries que ens hem emportat i dels amics que hem fet. Sempre estarem al servei del Banyoles.

OFICINES: Camp Nou - Pg. Dalmau s/n, 17820 Banyoles - info@cebanyoles.net